Vőlegényfogó
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 20 dkg füstölt főtt tarja darálva
- 20 dkg tehéntúró
- 5 dkg vaj olvasztva
- Kevés fehér bors őrölve
- 1 tojásfehérje
- 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A füstölt tarját daráljuk le. A darált tarját, tehéntúrót, olvasztott vajat és a tojás fehérjét keverjük össze, őrölt borssal ízesítsük, majd tegyük félre, fél óráig hideg helyen pihentessük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 4
A húsos tölteléket kenjük a tésztalapokra, a széleket hagyjuk szabadon, majd tekerjük fel bukta formájúra.
-
Lépés 5
Az így elkészített töltött tésztát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojás sárgájával kenjük meg.
-
Lépés 6
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Sütés előtt ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal!
A receptet Jónás Istvánnétól kaptuk. Ezúton köszönjük!