Zöldséges rétes ricottával

- kb. 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújott rétestészta 200 g
- 3 újhagyma felkarikázva
- 100 g brokkoli apróra vágva
- 4 nagy sárgarépa csíkokra vágva
- 100 g karfiol apróra vágva
- 120 g ricotta
- Fűszeres keménysajt ízlés szerint
- friss kakukkfű
- só cayennei bors
- vaj a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségeket kevés olívaolajon forgassuk át, és ízlés szerint sózzuk. A zöldségeket öntsük egy tálba, és tegyük félre hűlni. Kakukkfűvel ízesítsük.
-
Lépés 3
A keménysajtot, ricottát és cayennei borsot adjuk hozzá, és jól keverjuk össze.
-
Lépés 4
A réteslapokat hajtogassuk szét, két lap közé kenjünk olvasztott vajat. A második réteslapot az elsőhöz képest 90°-kal elfordítva tegyük, így a hajtások nem közvetlenül egymásra kerülnek.
-
Lépés 5
A tölteléket halmozzuk a rétes alsó részére, a széleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 6
A rétest kenjük meg olvasztott vajjal, majd a sütőformát is vajazzuk ki. A rétest vágjuk kis darabokra, tegyük a formába egymás mellé, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Más zöldségekkel is kipróbálhatjuk a rétest, tehetünk bele borsót vagy kukoricát is.