
Pizza kemény sajttal és körtével

Ez a pizza kemény sajttal és körtével tökéletes választás, ha gyorsan egy különleges, őszi pizzára vágysz! Friss pizzatésztával, zamatos körtével és ropogós dióval pillanatok alatt elkészítheted ezt az egyszerű, ínyenc ételt, ami garantáltan feldobja a hétköznapokat.
- 15-20 perc
- 220°°C
- 200°C
- kb. 5 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 120 g créme fraîche (krémsajt) 120
- 120 g kemény sajt vékony szeletekre vágva
- 1 lédús kis körte félbevágva, kimagozva, vékony szeletekre vágva
- 4 fél dió durvára vágva
- 1 tk. friss rozmaring a díszítéshez
- őrölt bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a krémsajtot egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a körös-körül 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A tésztára tesszük a szeletelt sajtot, a körtét és diót, majd megszórjuk rozmaringgal.
-
Lépés 4
A pizzát előmelegített sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Ízlés szerint borssal fűszerezzük.
Próbálj ki bátran lágy sajtokat is, például gorgonzolát vagy camembert-et. A körtét fügével vagy szőlővel is helyettesítheted.