Kardinál szőlős rétes
            - 25-30 perc
 - 220 °C
 - 200 °C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 30 dkg szőlő kimagozva
 - Kevés cukor
 - Kevés víz
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
 - 
            Lépés 2
A töltelékhez a szőlőszemeket mossuk meg, és magozzuk ki.
 - 
            Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül egy tepsire, majd hosszában a közepére halmozzuk a szőlő felét. Ízlés szerint szórjuk meg kevés cukorral.
 - 
            Lépés 4
A szabadon maradt tésztát spricceljük meg vízzel, vagy kenjük meg felvert tojással, majd mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre.
 - 
            Lépés 5
Az elkészített rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a felületét vízzel vagy felvert tojással kenjük meg.
 - 
            Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
 
Használjunk fehér és piros szőlőt vegyesen!
A receptet Szabó Pálné küldte be. Köszönet érte!