Kardinál szőlős rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a szőlőszemeket mossuk meg, és magozzuk ki.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül egy tepsire, majd hosszában a közepére halmozzuk a szőlő felét. Ízlés szerint szórjuk meg kevés cukorral.

  4. Lépés 4

    A szabadon maradt tésztát spricceljük meg vízzel, vagy kenjük meg felvert tojással, majd mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre.

  5. Lépés 5

    Az elkészített rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a felületét vízzel vagy felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

Használjunk fehér és piros szőlőt vegyesen!

A receptet Szabó Pálné küldte be. Köszönet érte!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!