Kardinál szőlős rétes

- 25-30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 30 dkg szőlő kimagozva
- Kevés cukor
- Kevés víz
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A töltelékhez a szőlőszemeket mossuk meg, és magozzuk ki.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül egy tepsire, majd hosszában a közepére halmozzuk a szőlő felét. Ízlés szerint szórjuk meg kevés cukorral.
-
Lépés 4
A szabadon maradt tésztát spricceljük meg vízzel, vagy kenjük meg felvert tojással, majd mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre.
-
Lépés 5
Az elkészített rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a felületét vízzel vagy felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Használjunk fehér és piros szőlőt vegyesen!
A receptet Szabó Pálné küldte be. Köszönet érte!