 
            
                        Mandulás
                Cseresznyés sütemény
vanília fagylalttal
            0 Bewertungen
        		
                 
            - kb. 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 1,3 kg cseresznye tisztítva, kimagozva
- 4 ek cseresznyelekvár
- 50 g túró
- 100 g tejföl
- 2 tk kukoricakeményítő
- 30 g cukor
- 130 g mandula szeletelve
- vaníliafagylalt a tálaláshoz
                                    Ezzel készítsd:                                
                                 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Cseresznyelekvárral megkenjük és többször egy villával megszurkáljuk. 
- 
            Lépés 3A túrót a tejföllel, kukoricakeményítővel és cukorral elkeverjük és eloszlatjuk a tésztán. 
- 
            Lépés 4Cseresznyével és a mandula szeletekkel megszórjuk. 
- 
            Lépés 5Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 
- 
            Lépés 6A kihűlt cseresznyés süteményt szeletekre vágjuk és vaníliafagylalttal szervírozzuk. 
                Tipp
            
            Elkészíthetjük a cseresznye helyett a meggyes változatot is, ebben az esetben magozott meggyet és meggylekvárt használjunk
 
                 
                    		 
                    			     
                    			    