Édes rácsos rétes
            - kb. 20 - 25 perc
 - 220 °C
 - 200 °C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 3 db alma meghámozva, vékonyra szeletelve
 - 3 db körte meghámozva, vékonyra szeletelve
 - 100 g szőlő felezve
 - 50 g kristálycukor
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Az előkészített gyümölcsöt a kristálycukorral keverjük össze és rövid ideig hagyjuk állni.
 - 
            Lépés 3
A gyümölcsöt serpenyőben 5 - 6 percig hevítsük, majd tegyük félre hűlni.
 - 
            Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és hosszában vágjunk le belőle egy kb. 10 cm széles csíkot. Ezen a keskenyebb tésztacsíkon gurítsuk végig a tésztarácsozót.
 - 
            Lépés 5
A szélesebb tésztára halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleken kb. 2 - 3 cm-t szabadon hagyunk, és tojással kenjük meg.
 - 
            Lépés 6
A rácsozott tésztát terítsük a töltelékre, picit húzzuk szét, és a széleken nyomkodjuk az alapra.
 - 
            Lépés 7
A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, a rácsozott tésztát kenjük meg felvert tojással és középső sínen 220 °C-os sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
 
Ha nincs tésztarácsozónk, vágjunk a tésztából kb. 1/2 cm-es csíkokat, és ebből készítsünk rácsot a sütemény tetejére.