Kiadós quiche-torta sonkával
- kb. 45 - 50 perc
 - 190° C
 - 170° C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
 - 3 tojás
 - 2 pohár magas zsírtartalmú tejföl
 - Só és bors őrölve
 - 150 g sonka vékony szeletekre vágva
 - 1-3 főtt tojás nagy darabokra vágva
 - Kevés torma reszelve
 - Kevés petrezselyem aprítva
 - Kevés vaj a forma kikenéséhez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Tojást és a tejfölt jól elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
 - 
            Lépés 3
A formát kivajazzuk. A tésztát kitekerjük és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába helyezzük. (A tésztát sütőpapírral együtt is behelyezhetjük a formába, így a kivajazást megspóroljuk). A szélét a maradék tésztával megerősítjük.
 - 
            Lépés 4
A sonkacsíkokat és a darabolt főtt tojást a tormával és a fűszerekkel a tésztára helyezzük. A tojással elkevert tejfölt pedig ráöntjük.
 - 
            Lépés 5
A legalsó sínen, 190° C-on, kb. 45 - 50 percig aranybarnára sütjük.
 
A főtt tojás és a sonka helyett használhatunk maradék zöldségeket: pl.brokkolit, kel-féléket sárgarépát, de variálhatjuk ízlés szerint tejtermékekkel is, pl. 250 g tejszín, tej, túró, friss sajt vagy tejföl.