Pizzagolyók
- 15 - 20 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 40 perc
 
Hozzávalók 3 x 15 db pizzagolyóhoz:
- 3 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - 15 db kerek cseresznyepaprika töltve lecsöpögtetve
 - 30 g ementáli sajt a szóráshoz, durvára reszelve
 - 1/2 tk. pirospaprika a szóráshoz
 - 100 g sonka szelet apróra vágva
 - 30 g tejszínes torma
 - 1 ek. friss metélőhagyma finomra vágva
 - 1 tk. fehér szezám a szóráshoz
 - 120 g szalonna apró kockára vágva
 - 2 ek. mustár
 - 1 tk. fekete szezám a szóráshoz
 
Édes cseresznyepaprika töltelék:
Sonkás-tormás töltelék:
Szalonnás, mustáros töltelék:
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 5 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy
15 egyforma négyszöget kapjunk, a többi tésztát is ugyanígy készítsük elő. - 
            Lépés 3
Mind a 15 tészta közepére tegyünk egy paprikát, a tésztaszéleket húzzuk a paprika fölé és formázzunk golyókat.
 - 
            Lépés 4
A sonkás és szalonnás tölteléknél is minden hozzávalót összekeverünk és minden tészta közepére tölteléket helyezünk, majd a
tészta széleit összehúzzuk és golyókat formázunk. - 
            Lépés 5
A pizzagolyókat vízzel bespricceljük és a paprikás golyókat az ementáli sajt és pirospaprika keverékkel megszórjuk. A szalonnás
golyókat a fekete szezámmal, a sonkás golyókat fehér szezámmal szórjuk meg. - 
            Lépés 6
A sütőben egymás után 15 – 20 perc alatt, középső sínen ropogósra sütjük.
 
Okos ötlet: Más tölteléket is használhatunk, mint pl. ananászt sonkával és curry-vel, vagy szárított paradicsomot
esetleg más marinált zöldségeket.