 
            
                        Vegán nektarin galette fagyival
0 Bewertungen
        		
                 
            - 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 150 g sárgabarack lekvár
- 60 g mandula darálva
- 4 nagy nektarin vékonyan szeletelve
- 1 ek. nádcukor a szóráshoz
- 3 gombóc vegán vanília fagyi
                                    Ezzel készítsd:                                
                                 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. 
- 
            Lépés 3A tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral úgy, hogy a szélétől 3 cm szabadon maradjon. Megszórjuk a mandulával és ráhelyezzük a nektarint kör alakban. 
- 
            Lépés 4Az üresen hagyott tésztát a töltelékre hajtjuk. A szélét megkenjük vízzel és megszórjuk nádcukorral. 
- 
            Lépés 5A nektarin galette-t a sütő legalsó sínén 35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a galette közepére 3 gombóc fagyit teszünk. 
                Tipp
            
            Más gyümülcsöt is használhatunk, például szilvát, vagy sárgabarackot.
 
                 
                    			     
                    		 
                    		