epres szélforgók

Epres szélforgók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
3 Bewertungen

Legyen szó piknikről vagy kerti partiról – tavasszal nem hiányozhat az asztalról ezek a finom és látványos epres szélforgók! A lédús eper, a friss menta és a ropogós vajas élesztős leveles tésztánk tökéletes kombináció egy mennyei desszerthez a meleg napokon!

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A szagos mügét előző nap a tejjel összeforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

  2. Lépés 2

    Másnap a sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A mügés tejet leszűrjük, majd 3 evőkanál tejet a cukorral és a pudingporral simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a simára kevert pudingporral összeöntjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát 6 négyzetre vágjuk. A tészták sarkait átlósan bevágjuk, körülbelül 3 cm-t szabadon hagyunk középen. Minden második sarkot visszahajtunk és tojássárgájával megkenünk. A tészták közepére 2-3 evőkanálnyi pudingot teszünk, majd megszórjuk a szélmalmokat mandulaforgáccsal.

  5. Lépés 5

    A szélforgókat a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk eperrel és szagos mügével díszítjük.

Tipp

A szagos müge betakarítása április vége és május eleje között történik. Feldolgozás előtt tegyük körülbelül 2 napra a hűtőbe vagy a napra, ez erősebb aromákat kölcsönöz a fűszernek. Ha az aromáját már nem érezzük, elpárolgott, ne használjuk már a fűszernövényt. Amennyiben nem tudunk beszerezni szagos mügét, nyugodtan készítsük el a receptet anélkül.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!