Gyerekjáték belevágni

Természetesen adódik néhány akadály, amelyeket a gyerekekkel közös sütéskor számításba kell venni. Ilyen pl. a kis segítők életkora, a padló minden karcolását beborító liszt vagy annak megakadályozása, hogy a vaj felolvasztásakor megfogják a tűzhelyet. Mi történik akkor, ha ezeket a lépéseket egyszerűen kihagyjuk? Ha rögtön a tekercsekkel és a töltelékkel kezdünk? Használjuk Tante Fanny friss pizzatésztáját és emlékezzünk arra, mennyi időnek tűnt gyerekkorunkban a tészta „fél órás pihentetése”. Tante Fanny-val ez teljesen más. A tésztát ki kell tekerni és feltétként kukoricával, hagymával, paradicsommal és paprikával szivárványszínűre megrakni. Mi sem egyszerűbb ennél. Mehet be a sütőbe és mindössze 25 perc után be is jelenthetjük: elkészült az étel! Desszertnek tekerjünk gyorsan egy pár csokis csigát Tante Fanny friss leveles tésztájából. Ez a friss leveles tészta természetesen lovacska, markoló vagy pillangó formában is jól mutat!

Hasonló receptek

Mosolyparádé és tésztanyalókák

Az ételek miniatűr változatai, pl. a mini pizza vagy az omlós quiche tészta vicces arcformaként elkészítve mindenkinek mosolyt csalnak az arcára és jól is mutatnak. A quiche töltelékébe minden mehet, amit csak szeretnénk. Az arcok kialakításában a fantáziának semmi sem szabhat határt. Készíthető akár pikáns szalonnás változat hagymával, paradicsommal és zsázsa-frizurával és/vagy kora nyári édes gyümölcsös változat. A kerti parti kedvence, a tésztába csavart virsli pillanatok alatt elkészíthető Tante Fanny friss tönkölyös leveles tésztájából, a Tante Fanny friss édes linzertésztájából készült keksznyalóka pedig harapnivaló formájában ad energiát. A mini hot-dogok elkészítésénél a kis segítők pikáns pékekként tehetik magukat próbára. Míg a hot-dogok megsülnek a sütőben, kiszúrhatunk pár sünikét Tante Fanny friss élesztős leveles tésztájából.

A saját készítésű étel mindig finom. Talán azért is, mert a kicsik a sütés csodálatos művészetével játékosan, könnyedén ismerkedhetnek meg, és ez a sütés egész folyamatát igazán megédesíti.