Almatorta habbal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 3 nagy alma hámozva, vékony szeletekre vágva
  • Fél citrom leve
  • 300 ml almalé
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • vaj olvasztva
  • 1 tojás a kenéshez
  • 3 ek. alma- vagy baracklekvár

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 20 dkg kristálycukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almaszeleteket locsoljuk meg citromlével, az almalé 2/3 részét vízzel főzzük fel, adjuk hozzá az almaszeleteket, és rövid ideig főzzük, hogy az alma ropogós maradjon. Az almát vegyük ki, és csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A maradék almalét pudingporral keverjük össze, állandó keverés mellett habverővel keverjük a forró kompótléhez, és 1 percig főzzük.

  4. Lépés 4

    A vajjal kikent tortaformát béleljük ki friss linzertésztával, majd felvert tojással kenjük meg. A tésztát villával szurkáljuk meg, tegyük előmelegített sütőbe, és 10 percig süssük.

  5. Lépés 5

    A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a kristálycukrot kanalanként adjuk hozzá állandó keverés mellett.

  6. Lépés 6

    A linzertésztát kenjük meg lekvárral, simítsuk rá az almát, öntsük rá a pudingot, majd simítsuk rá a felvert habot.

  7. Lépés 7

    Kb. 15 perc alatt süssük készre, majd kapcsoljuk le a sütőt, és további 5 percig hagyjuk a sütőben.

Tipp

Lehetőleg olyan fajta almát használjunk a recepthez, ami édes és savanyú is egyben, tehát van savtartalma!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!