Barackos sütemény
- kb. 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:
- 2 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 800 g őszibarack felezve, magozva
- 100 g kristálycukor
- 100 g mazsola
- 80 g fenyőmag
- 1 citrom héja reszelve
- Kevés fahéj őrölve
- 1 stampedli baracklikőr
- 1 tojás a kenéshez felverve
- Kevés porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A barackokat mossuk meg, felezzük, egy lábasban kristálycukorral, mazsolával, fenyőmaggal, citromhéjjal, fahéjjal és baracklikőrrel keverjük össze, főzzük fel. Néhány perc főzés után vízfürdőben hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt helyezzük tepsire és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
A barackot jól csepegtessük le, helyezzük a tésztára, majd erre fektessük a másik tésztát, sütőpapír nélkül. Ezt is szurkáljuk meg, kenjük meg a felvert tojással és néhány percig hagyjuk állni.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 30 percig süssük, amíg a felső tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 6
Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A süteményt fahéjas porcukorral is megszórhatjuk a végén, ami jól illik a barack ízéhez.