Barackos sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 800 g őszibarack felezve, magozva
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g mazsola
  • 80 g fenyőmag
  • 1 citrom héja reszelve
  • Kevés fahéj őrölve
  • 1 stampedli baracklikőr
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • Kevés porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A barackokat mossuk meg, felezzük, egy lábasban kristálycukorral, mazsolával, fenyőmaggal, citromhéjjal, fahéjjal és baracklikőrrel keverjük össze, főzzük fel. Néhány perc főzés után vízfürdőben hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt helyezzük tepsire és villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    A barackot jól csepegtessük le, helyezzük a tésztára, majd erre fektessük a másik tésztát, sütőpapír nélkül. Ezt is szurkáljuk meg, kenjük meg a felvert tojással és néhány percig hagyjuk állni.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 30 percig süssük, amíg a felső tészta aranysárga nem lesz.

  6. Lépés 6

    Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A süteményt fahéjas porcukorral is megszórhatjuk a végén, ami jól illik a barack ízéhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!