Cseresznyés pástétom

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 500 g cseresznye magozva
  • 3 ek vörösbor
  • 100 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 késhegynyi fahéj őrölve
  • 50 g étkezési keményítő
  • 100 g mandula darálva
  • vaj olvasztva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot karamellizáljuk, amíg sűrű, és világosbarna nem lesz, majd öntsük fel a vörösborral, adjuk hozzá a cseresznyét és a vaníliáscukrot, főzzük, amíg nem kezd sűrűsödni, és adjuk hozzá a fahéjat.

  3. Lépés 3

    A cseresznyés masszát étkezési keményítővel sűrítsük, a mandulát keverjük hozzá, és tegyük félre, hűvös helyre.

  4. Lépés 4

    Egy sütőformát kenjünk ki olvasztott vajjal, fektessük bele a leveles tésztát, töltsük meg a kihűlt cseresznyés masszával, majd hajtsuk rá a kilógó tésztát.

  5. Lépés 5

    A tészta felületét villával szurkáljuk meg, kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 percig süssük.

  6. Lépés 6

    A sütő hőmérsékletét vegyük vissza 160 °C-ra, és további 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

  7. Lépés 7

    Miután kihűlt, kés segítségével csúsztassuk ki a formából.

Tipp

A cseresznyés pástétomot tálaljuk cseresznyével díszített vaníliafagylalttal!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!