Curry-quiche fekete kagylóval és rákkal
- 20 + 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 nagy quiche, vagy több kicsi quiche-hez:
- 1 cs Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- vaj és liszt a formákhoz
- 300 g lencse vagy bab a vakon sütéshez
- 50 g tejföl
- 50 g túró
- 100 g krémsajt
- 30 g Fűszeres keménysajt finomra reszelve
- 3 tojás
- 2 ek curry
- só és bors ízlés szerint
- 250 g friss garnéla pucolva
- 2 tk vaj
- 2 ek olívaolaj
- 100 g póréhagyma aprítva
- 500 g főtt feketekagyló héjával együtt

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kis formákat, vagy egy nagyot olvasztott vajjal kenjünk ki és lisztezzen, a friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a forma nagyságának megfelelő méretre vágjuk, majd ezzel béleljük ki a formát.
-
Lépés 3
A sütőpapírból vágjunk a tészta méretének megfelelő darabot, takarjuk be a tésztát, és töltsük meg babbal vagy lencsével, és kb. 20 percig süssük vakon, majd vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a lencsét és a tésztát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A krém hozzávalóit keverjük össze, sóval, borssal, esetleg zöldfűszerekkel ízesítsük, és habverővel keverjük ki simára.
-
Lépés 5
A garnélákat tisztítsuk meg, kevés vajon és olívaolajon pirítsuk és fűszerezzük.
-
Lépés 6
A póréhagymát felezzük el, aprítsuk finomra, vajon és olívaolajon pirítsuk üvegesre, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 7
A kagyló nagyobb részét vegyük ki a héjából, néhány héjasat tegyünk félre a díszítéshez. A póréhagymát, garnélát és kagylót tegyük az elősütött tésztára, töltsük rá a krémet, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 8
A sütés vége előtt 5 perccel a díszítéshez félretett héjas kagylókat is tegyük rá, majd a quiche-t süssük készre, a formákból (formából) kivéve tálaljuk.
Tálaljuk hozzá friss mediterrán zöldsalátát szárított paradicsommal és olívabogyókkal.