Curry-quiche fekete kagylóval és rákkal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 + 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 nagy quiche, vagy több kicsi quiche-hez:  

  • 1 cs Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • Alternatíva: 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • vaj és liszt a formákhoz
  • 300 g lencse vagy bab a vakon sütéshez
  • 50 g tejföl
  • 50 g túró
  • 100 g krémsajt
  • 30 g Fűszeres keménysajt finomra reszelve
  • 3 tojás
  • 2 ek curry
  • só és bors ízlés szerint
  • 250 g friss garnéla pucolva
  • 2 tk vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g póréhagyma aprítva
  • 500 g főtt feketekagyló héjával együtt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kis formákat, vagy egy nagyot olvasztott vajjal kenjünk ki és lisztezzen, a friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a forma nagyságának megfelelő méretre vágjuk, majd ezzel béleljük ki a formát.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírból vágjunk a tészta méretének megfelelő darabot, takarjuk be a tésztát, és töltsük meg babbal vagy lencsével, és kb. 20 percig süssük vakon, majd vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a lencsét és a tésztát hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A krém hozzávalóit keverjük össze, sóval, borssal, esetleg zöldfűszerekkel ízesítsük, és habverővel keverjük ki simára.

  5. Lépés 5

    A garnélákat tisztítsuk meg, kevés vajon és olívaolajon pirítsuk és fűszerezzük.

  6. Lépés 6

    A póréhagymát felezzük el, aprítsuk finomra, vajon és olívaolajon pirítsuk üvegesre, sóval és borssal fűszerezzük.

  7. Lépés 7

    A kagyló nagyobb részét vegyük ki a héjából, néhány héjasat tegyünk félre a díszítéshez. A póréhagymát, garnélát és kagylót tegyük az elősütött tésztára, töltsük rá a krémet, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

  8. Lépés 8

    A sütés vége előtt 5 perccel a díszítéshez félretett héjas kagylókat is tegyük rá, majd a quiche-t süssük készre, a formákból (formából) kivéve tálaljuk.

Tipp

Tálaljuk hozzá friss mediterrán zöldsalátát szárított paradicsommal és olívabogyókkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!