Diós Bejgli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 40 - 45 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávaklók 2 diós bejglihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, a citromhéjat és a narancshéjat lazán keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tejet forraljuk fel a cukorral és a mézzel, majd ezzel forrázzuk le a diós keveréket.

  4. Lépés 4

    Fakanállal keverjük jól össze, hogy sima masszát kapjunk, majd tegyük hűvös helyre.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és a kihűlt diós töltelék felét egyenletes vastagságban kenjük rá úgy, hogy a széleken 2 - 2 cm-t szabadon hagyunk.

  6. Lépés 6

    A tésztaszéleket mindkét oldalon hajtsuk be, majd tekerjük fel a tésztát. Varrattal lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és több helyen szurkáljuk meg a bejglit, hogy a sütéskor képződött gőz távozhasson.

  7. Lépés 7

    A másik tésztával és a maradék töltelékkel ugyanígy járjunk el.

  8. Lépés 8

    Mindkét bejglit kenjük meg felvert tojással, majd szobahőmérsékleten pihentessük, hagyjuk száradni, majd újból kenjük le. Ezt addig folytassuk, amíg a tojás el nem fogy.

  9. Lépés 9

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 40 - 45 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

A töltelékhez ízlés szerint keverjünk kandírozott narancshéjat, gyömbért, mazsolát vagy őrölt kardamomt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!