Epres szívek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 szívecskéhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és szaggassunk belőle szíveket (páros számban).

  3. Lépés 3

    Az epret tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a nyírfacukrot és 5 - 10 percig főzzük.

  4. Lépés 4

    Miután kihűlt, adjuk hozzá az epres joghurtot és az útifű maghéjat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

  5. Lépés 5

    A szívek felére halmozzunk egy-egy evőkanál tölteléket, a másik felével pedig takarjuk be a tölteléket. A tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze, majd a szíveket kenjük meg mézzel.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

A sűrítéshez használhatunk kukoricakeményítőt is. A receptet elkészíthetjük más gyümölcs felhasználásával is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!