Fahéjas csiga

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8-10 szelethez:

A fondanthoz:

  • 100 g porcukor
  • Fél citrom leve
  • 1-2 ek forró víz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, olvasztott vajjal, vagy margarinnal kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A cukrot és a vaníliáscukrot keverjük össze fahéjjal, a tészta felületét szórjuk meg, majd a tésztát szorosan tekerjük fel, és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre.

  4. Lépés 4

    A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    Sütés előtt felvert tojással kenjük meg, és néhány percig pihentessük.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  7. Lépés 7

    Sütés után forró lekvárral kenjük meg, és fondanttal díszítsük.

Tipp

Fondant helyett csokimázat is készíthetünk a csigák tetejére!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!