Füstölt lazacos rétes fokhagymás szósszal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Főételként 2 személyre, előételként 4 személyre:

A fokhagymás szószhoz:

  • 125 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, fehér bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  3. Lépés 3

    A tészta középső részére tegyük a lazacszeleteket, oldalanként 3 - 4 cm-t hagyjunk szabadon. Erre tegyük a mozzarella szeleteket, szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal.

  4. Lépés 4

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, és hajtsuk be. A tésztát a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és fektessük a tepsire.

  5. Lépés 5

    A rétest kenjük meg felvert tojással, a tetejét villával szurkáljuk meg, és kb. 15 - 20 percig süssük.

  6. Lépés 6

    A fokhagymás szószhoz a hozzávalókat jól keverjük össze és ezzel kínáljuk a rétest.

Tipp

A szószt tejföl helyett készíthetjük sovány joghurttal is, akár fele-fel arányban.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!