Füstölt lazacos rétes fokhagymás szósszal
- 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 15 perc
Hozzávalók Főételként 2 személyre, előételként 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g füstölt lazac szeletek
- 125 g mozzarella vékonyra szeletelve
- Só, bors
- 1 tojás a kenéshez
A fokhagymás szószhoz:
- 125 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, fehér bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 3
A tészta középső részére tegyük a lazacszeleteket, oldalanként 3 - 4 cm-t hagyjunk szabadon. Erre tegyük a mozzarella szeleteket, szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal.
-
Lépés 4
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, és hajtsuk be. A tésztát a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és fektessük a tepsire.
-
Lépés 5
A rétest kenjük meg felvert tojással, a tetejét villával szurkáljuk meg, és kb. 15 - 20 percig süssük.
-
Lépés 6
A fokhagymás szószhoz a hozzávalókat jól keverjük össze és ezzel kínáljuk a rétest.
A szószt tejföl helyett készíthetjük sovány joghurttal is, akár fele-fel arányban.