Galette bogyós gyümölcsökkel

  • 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • 20 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 ek. ribizlilekvár (vagy másfajta lekvár)
  • 1 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 100 g túró
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
  • kb. 200 g bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder vagy áfonya)
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 ek. kristálycukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát egy tepsibe kitekerjük, megszurkáljuk villával és a közepét megkenjük lekvárral úgy, hogy a széleknél kb. 5 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A tojást a cukorral simára keverjük. A túrót, a keményítőt és a citromhéjat hozzáadjuk. A krémet a levárra kenjük.

  4. Lépés 4

    A gyümölcsöket rászórjuk és az üresen hagyott szélét ráhajtjuk a gyümölcsös tésztára.

  5. Lépés 5

    A tészta széleit tojással megkenjük és megszórjuk a kristálycukorral.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. Még langyosan vagy kihűlve szeleteljük fel.

Tipp

A bogyós gyümölcsök helyett más szezonális gyümölcsöt is használhatunk, például körtét, sárgabarackot, szilvát, őszibarackot vagy rebarbarát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!