Gombás quiche garnélával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g gomba szeletelve
  • 1/2 köteg újhagyma karikára vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 125 g krémtejszín
  • 2 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • kapor
  • 400 g garnélarák megpucolva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az újhagymát süssük üvegesre, a gombát adjuk hozzá, rövid ideig süssük, majd hűtsük ki.

  3. Lépés 3

    A tojást verjük fel, keverjük hozzá a krémtejszínt, enyhén sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a gombás masszát, majd a kaprot is.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a széleket belisztezett ujjal könnyedén nyomkodjuk kifele. A masszát halmozzuk a tésztára, erre tegyük a rákot.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük, szeletelve tálaljuk.

Tipp

Behűtött száraz fehérborral tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!