Gombás quiche kakukkfűvel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20-25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 500 g champion gomba tisztítva és szeletelve
  • 75 g füstölt szalonna kockázva
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 6 db kakukkfű ág levelei
  • 1 ek olaj a pirításhoz
  • 125 ml tej
  • 4 tojás
  • Só, bors, szerecsendió őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

  3. Lépés 3

    A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát aprítsuk finomra. A kakukkfüvet mossuk meg, a leveleket csipkedjük le.

  4. Lépés 4

    Az olajat serpenyőben hevítsük fel. A szalonnát pirítsuk meg ropogósra, és vegyük ki a serpenyőből. A gombát állandó keverés mellett süssük kb. 5 percig a visszamaradt zsiradékban, majd a hagymát, szalonnát és kakukkfüvet is adjuk hozzá. Sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A tojást és a tejet keverjük össze, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  6. Lépés 6

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk 4 db négyszögre.

  7. Lépés 7

    4 tűzálló sütőformát (kb. 11 cm átmérőjű) öblítsük ki hideg vízzel, és tegyünk bele 1 - 1 tésztát, sütőpapír nélkül. A széleket illesszük a forma széléhez.

  8. Lépés 8

    A gombás masszát öntsük a tésztára, majd öntsük rá a tejes keveréket is.

  9. Lépés 9

    Forró sütőben a legalsó sínre helyezve 20 - 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

A kakukkfű helyett használhatunk bazsalikomot és/vagy oregánót, amennyiben az olasz ízvilágot jobban szeretjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!