Gombás quiche kakukkfűvel
- kb. 20-25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g champion gomba tisztítva és szeletelve
- 75 g füstölt szalonna kockázva
- 1 fej hagyma finomra aprítva
- 6 db kakukkfű ág levelei
- 1 ek olaj a pirításhoz
- 125 ml tej
- 4 tojás
- Só, bors, szerecsendió őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
-
Lépés 3
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát aprítsuk finomra. A kakukkfüvet mossuk meg, a leveleket csipkedjük le.
-
Lépés 4
Az olajat serpenyőben hevítsük fel. A szalonnát pirítsuk meg ropogósra, és vegyük ki a serpenyőből. A gombát állandó keverés mellett süssük kb. 5 percig a visszamaradt zsiradékban, majd a hagymát, szalonnát és kakukkfüvet is adjuk hozzá. Sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A tojást és a tejet keverjük össze, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 6
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk 4 db négyszögre.
-
Lépés 7
4 tűzálló sütőformát (kb. 11 cm átmérőjű) öblítsük ki hideg vízzel, és tegyünk bele 1 - 1 tésztát, sütőpapír nélkül. A széleket illesszük a forma széléhez.
-
Lépés 8
A gombás masszát öntsük a tésztára, majd öntsük rá a tejes keveréket is.
-
Lépés 9
Forró sütőben a legalsó sínre helyezve 20 - 25 perc alatt süssük készre.
A kakukkfű helyett használhatunk bazsalikomot és/vagy oregánót, amennyiben az olasz ízvilágot jobban szeretjük.