Leveles tészta félholdak hagymával

Leveles tészta félholdak hagymával

  • 12 - 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók kb. 30 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát vajon pirítsuk üvegesre, és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, a tojást, sajtot, petrezselymet, fűszereket és a hagymát adjuk hozzá, és jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és pogácsaszaggatóval kb. 8 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle.

  5. Lépés 5

    Minden kis körre tegyünk 1 teáskanál tölteléket. A tésztaszéleket kicsit vizezzük meg, és úgy hajtsuk össze, hogy félhold formájú táskákat kapjunk.

  6. Lépés 6

    A félholdakat kenjük meg tojással.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Vörös és lilahagymával egyaránt elkészíthetjük, kiváló vendégváró falatok!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!