Karintiai mákos tekercs
0 Bewertungen
- 35-40 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 szelet tekercshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 35 dkg mák darálva
- ¼ l tej
- 2 ek méz
- 15 dkg finom kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- rum ízlés szerint
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 citrom héja reszelve
- 5 dkg szilvalekvár
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 3
A tejet, mézet, cukrot, vaníliás cukrot főzzük fel, majd keverjük bele a mákot.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a lekvárt, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A tölteléket kenjük a tésztára, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, és tekerjük fel. A tésztaszéleket nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
-
Lépés 6
A tésztát „varrattal” lefelé fordítva helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben 35 - 40 perc alatt süssük készre.
Tipp
A töltelékbe tehetünk gyümölcsdarabokat is (körte, barack).