Karintiai mákos tekercs

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35-40 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 szelet tekercshez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 35 dkg mák darálva
  • ¼ l tej
  • 2 ek méz
  • 15 dkg finom kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • rum ízlés szerint
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1 citrom héja reszelve
  • 5 dkg szilvalekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.

  3. Lépés 3

    A tejet, mézet, cukrot, vaníliás cukrot főzzük fel, majd keverjük bele a mákot.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a lekvárt, és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A tölteléket kenjük a tésztára, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, és tekerjük fel. A tésztaszéleket nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki.

  6. Lépés 6

    A tésztát „varrattal” lefelé fordítva helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben 35 - 40 perc alatt süssük készre.

Tipp

A töltelékbe tehetünk gyümölcsdarabokat is (körte, barack).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!