Lecsós hajók

pizzatésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 db hajóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 3 db paprika megmosva, kockákra vágva
  • 1 db paradicsom megmosva, kockákra vágva
  • 1 db kis hagyma megtisztítva, kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyama préselve
  • 1 tojás összekeverve
  • Őrölt kömény
  • Őrölt pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A széleket kissé feltekerjük és a végeknél behajtogatjuk úgy, hogy egy hajó formát kapjunk.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben olajat hevítünk és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát és fokhagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy meg ne égjen. Beletesszük a paprikát és visszatesszük a tűzre. Sóval és köménnyel fűszerezzük. Pár perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot, majd beletöltjük a tojást.

  4. Lépés 4

    A tojásos lecsót elosztjuk a hajókban és egy sütőlapra helyezzük őket.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 220°C-on kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a tészta aranybarna lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!