Leveles tészta friss sajttal és gyümölccsel

Leveles tészta falatok ricottával, retekkel és zsályával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és vágjunk belőle 5 x 4 cm-es négyszögeket. A maradék tésztát a díszítéshez használjuk fel.

  3. Lépés 3

    A négyszögeket kenjük meg tojásfehérjével. A tésztából vágjunk 1 cm széles csíkokat a négyszögek nagyságának megfelelően, fektessük a csíkokat a négyszögekre és könnyedén nyomkodjuk meg. A tészta négyszögek közepét szurkáljuk meg villával - így a tészta közepe nem jön fel sütéskor.

  4. Lépés 4

    A tésztát kenjük meg tojás sárgájával, tegyük az előmelegített sütőbe, középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A töltelékhez a ricottát és a retekcsíkokat keverjük össze, sóval, borssal fűszerezzük. Tegyük a tészta négyszögekre és zsályával körítsük.

Tipp

Ricotta helyett használhatunk feta sajtot is összemorzsolva! Kiváló vendégváró falatok a tavaszi idényben!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!