Leveles tészta fánk brokkolival és lazaccal
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20-25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 fánkhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 200 g brokkoli
- 80 g krémtejszín
- 2 tojás sárgája
- 200 g friss lazac apróra kockázva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki mindegyikből 8 db 10 cm átmérőjű kört.
-
Lépés 3
A brokkolit szedjük kis rózsákra, sós vízben főzzük roppanósra, majd hűtsük le.
-
Lépés 4
A krémtejszínt keverjük simára a tojássárgákkal, adjuk hozzá a lazacot, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
8 tésztakört kenjünk meg tojással, és mindegyiknek a közepére tegyünk 2 ek. tölteléket, majd fektessünk rá egy másik kört, és a széleket könnyedén nyomjuk össze.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12-15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A fánkok hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók. Szervírozzuk könnyű fűszeres-joghurtos szósszal!