Leveles tészta fánk brokkolival és lazaccal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20-25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 fánkhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki mindegyikből 8 db 10 cm átmérőjű kört.

  3. Lépés 3

    A brokkolit szedjük kis rózsákra, sós vízben főzzük roppanósra, majd hűtsük le.

  4. Lépés 4

    A krémtejszínt keverjük simára a tojássárgákkal, adjuk hozzá a lazacot, sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    8 tésztakört kenjünk meg tojással, és mindegyiknek a közepére tegyünk 2 ek. tölteléket, majd fektessünk rá egy másik kört, és a széleket könnyedén nyomjuk össze.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12-15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

A fánkok hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók. Szervírozzuk könnyű fűszeres-joghurtos szósszal!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!