Leveles tészta spárgával és baconnel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 200 ºC
  • 180 ºC
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 15 dkg spárga hámozva, darabolva
  • 10 dkg bacon szalonna felkockázva
  • 1 db paradicsom felkockázva (vagy néhány koktélparadicsom félbevágva)
  • 10 dkg fetasajt (vagy mozzarella)

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A meghámozott spárgát vágjuk kis darabokra, és pároljuk meg, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a szélétől 1,5 - 2 cm-re vágjuk be, de ne vágjuk át a tésztát. Ez lesz a pereme, ami sütés közben szépen megemelkedik.

  4. Lépés 4

    A párolt spárgát, a felkockázott baconszalonnát, paradicsomot és sajtot szórjuk a tésztára, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Spárga helyett más zöldséggel is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!