Marcipánnal töltött mézeskalács

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10-15 db mézeskalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát nyújtsuk 5 - 7 mm vastagságúra, kiszúróval szaggassuk.

  3. Lépés 3

    A marcipánt porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki, és 5 mm-rel kisebb kiszúróval, mint amivel a mézeskalácsot szaggattuk, szaggassuk ki.

  4. Lépés 4

    Kenjük meg egy kiszaggatott mézeskalácsot vízzel, fektessünk rá marcipánt, majd egy újabb mézeskalácsot. A széleket jól nyomkodjuk össze.

  5. Lépés 5

    A töltött mézeskalácsok felszínét kenjük meg tejjel, és kb. 6 - 8 perc alatt süssük készre.

Tipp

Használhatunk csillag, szív, hold, karácsonyfa alakú szaggatót.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!