Marcipánnal töltött mézeskalács
0 Bewertungen
- kb. 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-15 db mézeskalácshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- marcipán
- Porcukor a marcipán nyújtásához
- Tej a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát nyújtsuk 5 - 7 mm vastagságúra, kiszúróval szaggassuk.
-
Lépés 3
A marcipánt porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki, és 5 mm-rel kisebb kiszúróval, mint amivel a mézeskalácsot szaggattuk, szaggassuk ki.
-
Lépés 4
Kenjük meg egy kiszaggatott mézeskalácsot vízzel, fektessünk rá marcipánt, majd egy újabb mézeskalácsot. A széleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 5
A töltött mézeskalácsok felszínét kenjük meg tejjel, és kb. 6 - 8 perc alatt süssük készre.
Tipp
Használhatunk csillag, szív, hold, karácsonyfa alakú szaggatót.