Meggyes-túros mákos rétes
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 rúdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g túró
- 80 g mák darálva
- 2 ek. cukor
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. vanília pudingpor
- 185 g meggy magozva
- 1 nagy tojás felverve
- 1 ek. víz
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 50 g marcipán massza reszelve
- 2 ek. porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a mákot, cukrot, vaníliás cukrot és pudingport simára keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és eltávolítjuk róla a papírt. A tojás és 1 ek. víz keverékével megkenjük, majd a tészta felét megszórjuk zsemlemorzsával.
-
Lépés 4
A túrós keveréket a tészta zsemlemorzsás felén egyenletesen eloszlatjuk, úgy hogy a végeknél 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 5
A meggyet a túrós rétegre szórjuk, majd meghintjük a marcipánreszelékkel.
-
Lépés 6
A töltelék felőli oldaltól kezdve óvatosan feltekerjük a tésztát, a kilógó végeket benyomkodjuk. A tetejét 5 centiméterenként bevágjuk, végül megkenjük a maradék tojással.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.