Mexikói pástétom
- kb. 20-25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 750 g hús darálva
- 1-2 ek olaj
- 500-750 g mexikói zöldségkeverék
- Csípős ketchup
- Só, bors
- 1 tojás felverve a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A húst olajon pirítsuk meg, sóval és borssal fűszerezzük, adjuk hozzá a zöldségeket, párolja puhára, ketchuppal ízesítse, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A massza felét tegyük az egyik, sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire kitekert tésztára. Ha a massza levet engedett, azt öntsük le, mielőtt a tésztára tesszük.
-
Lépés 4
A tésztát hajtsuk fel, ne tekerjük, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A másik tésztával és a maradék töltelékkel ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőbe a középső sínen kb. 20-25 perc alatt süssük aranysárgára.
A mexikói pástétomot tálaljuk friss salátával és fokhagymás szósszal:
2 pohár joghurtot 1 pohár tejföllel keverjünk össze, sóval, borssal, összezúzott fokhagymával ízesítsük és jól keverjük át.