Mille feuille

piros gyümolcsökkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 210 ºC
  • 190 ºC
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztalapokat sütőpapírral együtt tekerjük ki, sütőpapírral fedjük le, majd két tepsi között süssük majdnem készre, majd szórjuk meg porcukorral, és magas hőfokra melegített sütőbe visszatolva a cukrot karamellizáljuk a tésztára.

  3. Lépés 3

    Az elkészült lapokat vágjuk három részre.

  4. Lépés 4

    Készítsük el a krémet: a rizstejet forraljuk fel a vaníliarúddal. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd keverjük hozzá a keményítőt is. A tojásos cukrot hőkiegyenlítéssel adjuk a rizstejhez, majd főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a margarint, majd az előzőleg felfőzött és szétturmixolt málnát is. A krémet töltsük habzsákba.

  5. Lépés 5

    A krémet töltsük az alsó lapra, tegyük rá a gyümölcsök felét, rá a középsőnek szánt lapot, ismét krémet, majd a gyümölcsök másik felét, majd erre a felsőnek szánt lapot.

  6. Lépés 6

    Az így elkészült süteményt a felső lapot bemetszve egy-egy határozott késcsapással vágjuk fel, porcukorral, gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Tipp

A sütemény felvágásához használjunk jó éles kést, hogy ne nyomjuk össze felvágásnál a habot a tésztalapok között.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!