Mille feuille
- kb. 10 perc
- 210 ºC
- 190 ºC
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 500 g porcukor
- 1 l rizstej
- 300 g cukor
- 8-9 db tojás sárgája
- 70 g kukoricakeményítő
- 1 rúd vaníila
- 250 g margarin
- 300 g fagyasztott málna
- 200 g friss eper málna vagy ribizli
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztalapokat sütőpapírral együtt tekerjük ki, sütőpapírral fedjük le, majd két tepsi között süssük majdnem készre, majd szórjuk meg porcukorral, és magas hőfokra melegített sütőbe visszatolva a cukrot karamellizáljuk a tésztára.
-
Lépés 3
Az elkészült lapokat vágjuk három részre.
-
Lépés 4
Készítsük el a krémet: a rizstejet forraljuk fel a vaníliarúddal. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd keverjük hozzá a keményítőt is. A tojásos cukrot hőkiegyenlítéssel adjuk a rizstejhez, majd főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a margarint, majd az előzőleg felfőzött és szétturmixolt málnát is. A krémet töltsük habzsákba.
-
Lépés 5
A krémet töltsük az alsó lapra, tegyük rá a gyümölcsök felét, rá a középsőnek szánt lapot, ismét krémet, majd a gyümölcsök másik felét, majd erre a felsőnek szánt lapot.
-
Lépés 6
Az így elkészült süteményt a felső lapot bemetszve egy-egy határozott késcsapással vágjuk fel, porcukorral, gyümölccsel díszítve tálaljuk.
A sütemény felvágásához használjunk jó éles kést, hogy ne nyomjuk össze felvágásnál a habot a tésztalapok között.