Ónémet savanyúkáposztás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 40 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g füstölt szalonna finomra aprítva
  • 1 fej hagyma vékonyra szeletelve
  • 1 tk kömény
  • 350 g savanyúkáposzta
  • 250 g tejföl
  • 2 tojás
  • 100 g sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát és hagymát pirítsuk át, köménnyel keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és tegyük sütőformába.

  4. Lépés 4

    A szalonnás-hagymás keveréket halmozzuk a tésztára, és erre tegyük a kifacsart savanyúkáposztát.

  5. Lépés 5

    A tejfölt, tojást és sajtot keverjük össze, és öntsük rá.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp

Még finomabb, ha az aranybarnára sült lepényre tálaláskor plusz tejfölt is teszünk a tetejére!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!