Őzgerinc leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 - 50 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szárított kucsmagombát kevés vízbe áztassuk be.

  3. Lépés 3

    Az őzgerincet tisztítsukmeg, vágja félbe, 2 ek olvasztott vajon magas hőfokon süssük át, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A hagymát és a gombát vágjuk apróra, és a maradék vajon pirítsuk át. Az őzhús szaftjával öntsük fel, és addig főzzük, amíg a leve elfő. Keverjük hozzá a petrezselymet és tegyük hűvös helyre.

  5. Lépés 5

    Mindkét leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt. A hagymás - gombás keveréket simítsuk a tészta közepére.

  6. Lépés 6

    Az őzhúst tekerjük körbe a szalonnaszeletekkel, majd fektessük a hagymára. A leveles tésztát mindkét oldalról hajtsuk a húsra, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  7. Lépés 7

    A tésztát felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben közepes sínen kb. 45 - 50 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk zöldségekkel, burgonyával és áfonyával. Fűszeres vörösbort ajánlunk hozzá, istenien passzol pl. a Zweigelt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!