Őzgerinc leveles tésztában
- kb. 45 - 50 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1/2 őzgerinc kicsontozva
- 4 ek vaj
- 200 g szalonna szeletelve
- 20 g kucsmagomba szárítva
- 1 fej hagyma aprítva
- 1/2 csokor petrezselyem finomra aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szárított kucsmagombát kevés vízbe áztassuk be.
-
Lépés 3
Az őzgerincet tisztítsukmeg, vágja félbe, 2 ek olvasztott vajon magas hőfokon süssük át, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A hagymát és a gombát vágjuk apróra, és a maradék vajon pirítsuk át. Az őzhús szaftjával öntsük fel, és addig főzzük, amíg a leve elfő. Keverjük hozzá a petrezselymet és tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 5
Mindkét leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt. A hagymás - gombás keveréket simítsuk a tészta közepére.
-
Lépés 6
Az őzhúst tekerjük körbe a szalonnaszeletekkel, majd fektessük a hagymára. A leveles tésztát mindkét oldalról hajtsuk a húsra, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 7
A tésztát felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben közepes sínen kb. 45 - 50 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaljuk zöldségekkel, burgonyával és áfonyával. Fűszeres vörösbort ajánlunk hozzá, istenien passzol pl. a Zweigelt.