Paradicsomos tallérok

bazsalikomos pesztóval
  • 15-18 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 15 tallérhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztákat sütőpapírral együtt kitekerjük és 15 négyzetre (2 x hosszában és 4 x szélességében) felvágjuk. A tésztadarabokat villával középen, többször megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A pesztót vékonyan a tésztadarabokra felvisszük 0,5 cm-es csíkot körben szabadon hagyva. Mindegyikre 1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk mozzarellával és sóval, borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A paradicsomos tallérokat a sütő középső sínén 15 – 18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A mozzarella helyett használhatunk reszelt parmezánt vagy másfajta pl. paradicsomos vagy chili pesztót is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!