![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/07/TF_Paradicsomostaller_Peszto_0000-700x800.jpg)
Paradicsomos tallérok
bazsalikomos pesztóval
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 15-18 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 15 tallérhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 80 g bazsalikomos pesztó
- 2 nagy paradicsom szeletekre vágva
- 125 g mozzarella nagyobb darabokra morzsolva
- só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss vajas leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/WEB_tantefanny_packshot_bla╠etterteig-butter_NEU.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztákat sütőpapírral együtt kitekerjük és 15 négyzetre (2 x hosszában és 4 x szélességében) felvágjuk. A tésztadarabokat villával középen, többször megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A pesztót vékonyan a tésztadarabokra felvisszük 0,5 cm-es csíkot körben szabadon hagyva. Mindegyikre 1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk mozzarellával és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A paradicsomos tallérokat a sütő középső sínén 15 – 18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A mozzarella helyett használhatunk reszelt parmezánt vagy másfajta pl. paradicsomos vagy chili pesztót is.