Pisztáciás korongok
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 75 g porcukor
- 100 g hideg vaj
- 100 g Pisztácia hámozva, 80g darálva
- 1 ek rum
Ezzel készítsd:
![Friss karácsonyi tészták](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/TF_karacsonyi_tesztak_Keksteige_hu_224x640px1.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztából szaggassunk kis köröket, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 3
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, majd rögtön vegyük le a sütőlapról.
-
Lépés 4
Kb. 80 g pisztáciát daráljunk le, vagy vágjunk nagyon apróra. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a pisztáciát és a rumot.
-
Lépés 5
2-2 kekszet illesszünk össze a pisztáciás krémmel, a maradék krémet pedig habzsák segítségével nyomjuk a süteményekre. A tetejét egész pisztáciával díszítsük.
Tipp
Ha nincsen curkász habzsákunk, készíthetünk magunk is nejlonzacskóból, amelynek az egyik sarkát vágjuk ki.