Pisztáciás korongok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztából szaggassunk kis köröket, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  3. Lépés 3

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, majd rögtön vegyük le a sütőlapról.

  4. Lépés 4

    Kb. 80 g pisztáciát daráljunk le, vagy vágjunk nagyon apróra. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a pisztáciát és a rumot.

  5. Lépés 5

    2-2 kekszet illesszünk össze a pisztáciás krémmel, a maradék krémet pedig habzsák segítségével nyomjuk a süteményekre. A tetejét egész pisztáciával díszítsük.

Tipp

Ha nincsen curkász habzsákunk, készíthetünk magunk is nejlonzacskóból, amelynek az egyik sarkát vágjuk ki.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!