Pudingos-almás párnák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 16 párnához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk fel egyforma méretű téglalapokra. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le és vajon pároljuk meg.

  3. Lépés 3

    A pudingport keverjük ki a tejjel, adjuk a párolt almához, és főzzük sűrűre, majd tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A kihűlt masszát kenjük a tésztalapok egyik felére, majd a maradék tésztát hajtsuk a töltelékre, a széleket nyomkodjuk le, a tetejét kenjük meg felvert tojással.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    A kisült süteményeket hintsük meg fahéjas porcukorral.

Tipp

A párnák tetejére csokoládé csíkokat is húzhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!