Pudingos-almás párnák
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 16 párnához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db nagy alma hámozva, reszelve
- 2 ek vaj
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 tojás
- Porcukor és fahéj a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk fel egyforma méretű téglalapokra. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le és vajon pároljuk meg.
-
Lépés 3
A pudingport keverjük ki a tejjel, adjuk a párolt almához, és főzzük sűrűre, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A kihűlt masszát kenjük a tésztalapok egyik felére, majd a maradék tésztát hajtsuk a töltelékre, a széleket nyomkodjuk le, a tetejét kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
A kisült süteményeket hintsük meg fahéjas porcukorral.
Tipp
A párnák tetejére csokoládé csíkokat is húzhatunk.