Quiche garnélával és kaporral

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20-25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 300 g garnéla mélyhűtve
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 köteg póréhagyma karikázva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 köteg kapor finomra vágva
  • 4 db tojás
  • 125 ml tej
  • Só, bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük, a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mélyhűtött garnélát vegyük elő és hagyjuk kiolvadni.

  3. Lépés 3

    A fokhagymát vágjuk finomra, a póréhagymát tisztítás után karikázzuk fel. A kiolvasztott garnélát öblítsük le, és csepegtessük le.

  4. Lépés 4

    Az olajat egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel, és a garnélát 1 - 2 percig süssük. Adjuk hozzá a póréhagymát, és kis ideig süssük együtt a garnélával, sóval és borssal fűszerezzük meg.

  5. Lépés 5

    A kaprot mossuk meg és vágjuk finomra.

  6. Lépés 6

    A tojást és a tejet keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük, majd a kaprot is keverjük hozzá.

  7. Lépés 7

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk fel 4 négyszögre.

  8. Lépés 8

    4 tűzálló sütőformát öblítsünk ki hideg vízzel, és 1 - 1 tésztát tegyünk sütőpapír nélkül a formákba, a tésztaszéleket nyomkodjuk le, hogy illeszkedjen a formához.

  9. Lépés 9

    A garnélát és póréhagymát öntsük a tésztára, majd öntsük rá a tejes masszát is.

  10. Lépés 10

    220° C-ra előmelegített sütőben a sütő legalsó sínére helyezve kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

Lehetőség szerint mindig használjunk friss kaprot, de természetesen ha nincsen, helyettesíthetjük szárított kaporral is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!