Quiche garnélával és kaporral
- kb. 20-25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g garnéla mélyhűtve
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 köteg póréhagyma karikázva
- 2 ek olívaolaj
- 1 köteg kapor finomra vágva
- 4 db tojás
- 125 ml tej
- Só, bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük, a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mélyhűtött garnélát vegyük elő és hagyjuk kiolvadni.
-
Lépés 3
A fokhagymát vágjuk finomra, a póréhagymát tisztítás után karikázzuk fel. A kiolvasztott garnélát öblítsük le, és csepegtessük le.
-
Lépés 4
Az olajat egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel, és a garnélát 1 - 2 percig süssük. Adjuk hozzá a póréhagymát, és kis ideig süssük együtt a garnélával, sóval és borssal fűszerezzük meg.
-
Lépés 5
A kaprot mossuk meg és vágjuk finomra.
-
Lépés 6
A tojást és a tejet keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük, majd a kaprot is keverjük hozzá.
-
Lépés 7
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk fel 4 négyszögre.
-
Lépés 8
4 tűzálló sütőformát öblítsünk ki hideg vízzel, és 1 - 1 tésztát tegyünk sütőpapír nélkül a formákba, a tésztaszéleket nyomkodjuk le, hogy illeszkedjen a formához.
-
Lépés 9
A garnélát és póréhagymát öntsük a tésztára, majd öntsük rá a tejes masszát is.
-
Lépés 10
220° C-ra előmelegített sütőben a sütő legalsó sínére helyezve kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.
Lehetőség szerint mindig használjunk friss kaprot, de természetesen ha nincsen, helyettesíthetjük szárított kaporral is!