Spenótos – paradicsomos quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 225°C
  • 200°C
  • 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 600 g spenótlevél megtisztítva, megmosva, lecsepegtetve
  • 1 fej hagyma megtisztítva, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma megtisztítva, apróra vágva
  • 300 g koktélparadicsom elfelezve
  • 1 ek. olaj
  • Só, bors
  • 4 tojás
  • 1/8 l tej
  • 4 ek. fenyőmag

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.

  2. Lépés 2

    Az olajat felhavítjük egy serpenyőben, majd a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és addig pároljuk, amíg összeesik. Sóval és borssal fűszerezzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is, és kis ideig együtt pároljuk őket.

  3. Lépés 3

    A sütőt előmelegítjük. A tojást és a tejet összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 részre vágjuk.

  5. Lépés 5

    4 tűzálló sütőformát (kb 11 cm átmérőjű) hideg vízzel kiöblítünk. 1 - 1 tésztadarabot beleteszünk, a széleket a formához nyomkodjuk. A spenótos - paradicsomos masszát a tésztára öntjük, majd rá a tejes - tojásos keveréket is.

  6. Lépés 6

    Fenyőmaggal megszórjuk és forró sütőben kb. 20 - 25 perc alatt készre sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!