Svájci mogyorós pite

Svájci mogyorós pite

  • 25-30 perc
  • 180°C
  • 165°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók Ø 22 cm-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 100 g lágy vaj
  • 125 g cukor
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 100 g reszelt mogyoró
  • 100 g liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt só
  • 80 ml tej
  • 50 g mogyoró aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat, a cukrot és a vaníliacukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a krémhez a tojásokat, majd a tojássárgákat, és jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Összekeverjük a reszelt mogyorót, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót, majd hozzáadjuk a vaj-keverékhez. Végül hozzákeverjük a tejet is.

  4. Lépés 4

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és a kikent formába fektetjük. (Alternatív megoldásként a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába helyezhetjük). A tortaforma körülbelül 2 cm magas legyen.

  5. Lépés 5

    Oszlassuk el egyenletesen a keveréket a tortaformában és szórjuk meg az aprított mogyoróval.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on, míg a mogyorós keverék megszilárdul. (Ha a mogyoró túl gyorsan elszíneződik, fedjük le egy kis alumíniumfóliával.)

  7. Lépés 7

    Hagyjuk kihűlni a süteményt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!