Szalámis sonkás gombás rétes leveles tésztából
0 Bewertungen
- kb. 20-25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 700 g szalámi felaprítva
- 100 g sonka felaprítva
- 250 g champignon gomba megpucolva, aprítva
- 1 ek olaj
- 10 db olívabogyó magozva, apróra vágva
- 5 articsóka szeletelve, ízlés szerint
- 125 g mozzarella
- Só, bors
- bazsalikom finomra aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gombát olajon pároljuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A szalámit, sonkát, gombát, mozzarellát, olívát, articsókát és bazsalikomot keverjük össze, kicsit sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és a masszát tegyük a tészta közepére.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket kenjük meg vízzel vagy tojással, hajtsuk a töltelékre, és jól nyomjuk össze.
-
Lépés 6
A rétest kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Fokhagymás, bazsalikomos, oregánós paradicsomszósszal tálaljuk!