Szalonnás pizza
0 Bewertungen
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 dkg póréhagyma hosszában felvágva, majd aprítva
- 50 dkg burgonya héjában megfőzve, összetörve
- 35 dkg pizzasajt reszelve
- 3 tojás
- 4 ek olaj
- Só, bors ízlés szerint
- szerecsendió reszelve
- 40 dkg füstölt szalonna apróra kockázva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A megpucolt póréhagymát hosszában vágjuk fel, és aprítsuk.
-
Lépés 3
A burgonyát hámozzuk meg, törjük össze, és a póréhagymával, sajttal, tojással és olajjal jól keverjük össze.
-
Lépés 4
Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A szalonnát nagyon apróra kockázzuk fel.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és villával szurkáljuk meg. Kenjük a masszát a tésztára, majd erre halmozzuk a szalonnát. Kb. 15 percig pihentessük.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 15 perc alatt süssük készre.
Tipp
Pizzasajt helyett más kemény sajtot is használhatunk, például ementálit vagy goudát!