Szalonnás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 50 dkg póréhagyma hosszában felvágva, majd aprítva
  • 50 dkg burgonya héjában megfőzve, összetörve
  • 35 dkg pizzasajt reszelve
  • 3 tojás
  • 4 ek olaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió reszelve
  • 40 dkg füstölt szalonna apróra kockázva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A megpucolt póréhagymát hosszában vágjuk fel, és aprítsuk.

  3. Lépés 3

    A burgonyát hámozzuk meg, törjük össze, és a póréhagymával, sajttal, tojással és olajjal jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A szalonnát nagyon apróra kockázzuk fel.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és villával szurkáljuk meg. Kenjük a masszát a tésztára, majd erre halmozzuk a szalonnát. Kb. 15 percig pihentessük.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 15 perc alatt süssük készre.

Tipp

Pizzasajt helyett más kemény sajtot is használhatunk, például ementálit vagy goudát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!