Szalonnás-sajtos hajtovány

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • 12 - 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18-20 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát pirítsuk le, a tojás sárgáját keverjük ki pici vízzel.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, majd kenjük meg tojással.

  4. Lépés 4

    Szórjuk meg sajttal, szalonnával, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel hengerré. A tészta széle felül legyen, amikor vágjuk.

  5. Lépés 5

    A hengerből vágjunk 8 - 10 nagyjából egyforma méretű trapézt.

  6. Lépés 6

    A tészta hajtoványokat hajtással felfelé tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  7. Lépés 7

    Kenjük meg a maradék tojással, és szórjuk meg kevés sajttal.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Szalonna helyett használhatunk sonkát is apróra vágva!

Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!