Szalonnás-sajtos hajtovány
- 12 - 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18-20 darabhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 1 tojás sárgája
- Kevés víz
- 5 dkg sajt reszelve
- 10 dkg húsos szalonna apróra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát pirítsuk le, a tojás sárgáját keverjük ki pici vízzel.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, majd kenjük meg tojással.
-
Lépés 4
Szórjuk meg sajttal, szalonnával, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel hengerré. A tészta széle felül legyen, amikor vágjuk.
-
Lépés 5
A hengerből vágjunk 8 - 10 nagyjából egyforma méretű trapézt.
-
Lépés 6
A tészta hajtoványokat hajtással felfelé tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 7
Kenjük meg a maradék tojással, és szórjuk meg kevés sajttal.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.
Szalonna helyett használhatunk sonkát is apróra vágva!
Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!