Tökös pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 230 °C, kb. 12 - 15 perc
  • 220 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • kb. 250 g hokkaidó- tök megmosva, kimagozva, tökgyaluval csíkokra reszelve
  • 4 szál újhagyma karikákra vágva
  • 125 g mozzarella szeletelve
  • 200 g friss sajt (sajtkrém)
  • 100 g tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • 80 g sonka (pl. pármai sonka) vékony szeletekre vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel.

  3. Lépés 3

    A friss sajtot a tejföllel, sóval és borssal jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki 2 tepsire, és a friss sajtos masszával egyenletesen kenjük meg, egészen a szélekig. A tököt, az újhagymát és a mozzarella szeleteket halmozzuk a tésztára.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen 230 °C-on kb. 12 - 15 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    Miután megsült, fektessük rá a sonkaszeleteket, és tálaljuk.

Tipp

Pármai sonka helyett használhatunk fekete erdei sonkát vagy bacont is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!