Tökös pizza
0 Bewertungen
- 230 °C, kb. 12 - 15 perc
- 220 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- kb. 250 g hokkaidó- tök megmosva, kimagozva, tökgyaluval csíkokra reszelve
- 4 szál újhagyma karikákra vágva
- 125 g mozzarella szeletelve
- 200 g friss sajt (sajtkrém)
- 100 g tejföl
- Só, bors ízlés szerint
- 80 g sonka (pl. pármai sonka) vékony szeletekre vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel.
-
Lépés 3
A friss sajtot a tejföllel, sóval és borssal jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki 2 tepsire, és a friss sajtos masszával egyenletesen kenjük meg, egészen a szélekig. A tököt, az újhagymát és a mozzarella szeleteket halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen 230 °C-on kb. 12 - 15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
Miután megsült, fektessük rá a sonkaszeleteket, és tálaljuk.
Tipp
Pármai sonka helyett használhatunk fekete erdei sonkát vagy bacont is.