Túrós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
  • mazsola ízlés szerint
  • 800 g túró (20%-os)
  • 150 g tejföl
  • 50 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs habfixáló
  • 40 g kukoricakeményítő
  • Kevés vaníliáscukor
  • porcukor a szóráshoz
  • Kevés
  • 1 citrom héja reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára, és a többi hozzávalót is adjuk hozzá, a vajat olvasztva, de ne melegen.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt és felezzük el úgy, hogy kb. 31 x 38 cm-es tésztalapokat kapjunk.

  4. Lépés 4

    Mindkét tésztalap közepére halmozzunk 800 g túrós tölteléket, ízlés szerint szórjuk meg mazsolával, a szabadon maradt tésztaszéleket vízzel kenjük meg, majd hajtsuk a töltelékre, és villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkezett gőz távozhasson.

  5. Lépés 5

    210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára, hagyjuk hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A mazsolákat a felhasználás előtt beáztathatjuk egy kevés rumba, hogy még finomabb legyen.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!