Túrós rétes

- kb. 30 - 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- mazsola ízlés szerint
- 800 g túró (20%-os)
- 150 g tejföl
- 50 g vaj
- 250 g porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 cs habfixáló
- 40 g kukoricakeményítő
- Kevés vaníliáscukor
- porcukor a szóráshoz
- Kevés só
- 1 citrom héja reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, és a többi hozzávalót is adjuk hozzá, a vajat olvasztva, de ne melegen.
-
Lépés 3
A leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt és felezzük el úgy, hogy kb. 31 x 38 cm-es tésztalapokat kapjunk.
-
Lépés 4
Mindkét tésztalap közepére halmozzunk 800 g túrós tölteléket, ízlés szerint szórjuk meg mazsolával, a szabadon maradt tésztaszéleket vízzel kenjük meg, majd hajtsuk a töltelékre, és villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkezett gőz távozhasson.
-
Lépés 5
210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára, hagyjuk hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A mazsolákat a felhasználás előtt beáztathatjuk egy kevés rumba, hogy még finomabb legyen.