Túrós tallér

- 10 - 12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 10 perc
Hozzávalók A receptet Kovács Anikó küldte be. Köszönjük!
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1/2 kg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom
- cukor ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
- Csokolédé a díszítéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót keverjük össze a vaníliás cukorral, cukorral, citrom reszelt héjával és levével.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 4
A leveles tésztát szaggassuk pogácsaszaggatóval. A tészta másik feléből vágjunk 1 cm széles csíkokat, ebből készítsünk a kiszaggatott tallérokhoz keretet.
-
Lépés 5
A tallérokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
200 °C-ra előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süsse aranysárgára.
-
Lépés 7
Miután kihűlt, töltsük meg a túrós töltelékkel.
-
Lépés 8
A tetejét díszítsük olvasztott csokival.
A díszítéshez csokoládé helyett használhatunk lekvárt is!