Túrós táska
- 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 táskához
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 dkg porcukor
- 25 dkg túró (20%)
- 2,5 dkg vaníliapuding por
- ½ citrom héja
- 1 tk vaníliacukor
- 5 dkg mazsola
- 2 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a túrót, porcukrot, pudingport, vajat, tojássárgáját, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat keverjük simára, és a végén a mazsolát is adjuk hozzá.
-
Lépés 3
A Tante Fanny friss leveles tésztákat tekerjük ki a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 4
Mindkét tésztát vágjuk fel kb. 12 x 12 cm-es négyzetekre, így egy tésztából 6 darab túrós táska készíthető.
-
Lépés 5
A maradék kb. 8 cm tésztát tegyük félre a díszítéshez.
-
Lépés 6
Kb. 2 púpos teáskanálnyi tölteléket helyezzünk a tészták közepére.
-
Lépés 7
A tészták sarkait kenjük meg a vízzel felhígított tojással.
-
Lépés 8
A sarkokat hajtsuk középre, és kicsit nyomjuk össze, hogy összeragadjon, majd a tetejét is kenjük meg tojással.
-
Lépés 9
A megmaradt tésztából vágjunk ki 12 kis négyzetet, és a táskák tetejére helyezzük ezeket is.
-
Lépés 10
A táskákat kenjük meg tojással.
-
Lépés 11
Előmelegített sütőben közepes sínen 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Langyosan a legfinomabb!