Vegán ételek Tante Fanny-val

A vegán étkezés már régóta nem számít egyedinek, hanem étkezési kultúránk egyik alapvető része. Vegánként az ember már nem egzotikus személy, hanem olyasvalaki, aki hús nélkül is egészségesen és kiegyensúlyozottan tud táplálkozni. A vegán életforma okai éppen annyira sokszínűek, mint a vegán táplálkozás. Ezt egyre több egészségtudatos és élvezetes ételeket fogyasztó ember tudja. A vegán ételek finomak és nagyon távol állnak az unalmas jelzőtől. Az avokádótól a hagymáig az ízletes kombinációk végtelen lehetőségével találkozhatunk. Feltéve ha tudjuk, hogyan készítsük el. S ebben Tante Fanny a kísérletező kedvűek oldalán áll!

Bőséges választék a vegán étkezésben

Mi is valljuk a tudatosságot a vegán táplálkozással és az egyre nagyobbá váló közösséggel kapcsolatban. Méghozzá tésztáinkkal is, amelyek mind a vegetáriánus, mind pedig a vegán táplálkozásba is beilleszthetők. A választék tartalmazza a gyorsan elkészíthető pizzatésztát, a friss leveles tésztát és az az omlós quiche vagy édes linzertésztát, valamint a nyújtott rétestésztát is. Tésztáink tönkölylisztből és búzalisztből készült receptúra szerint is kaphatóak, kerek vagy négyszögletű formában. A következő Tante Fanny-tészták vegánok:

Ha vegán süteményt szeretne, a megfelelő oldalra kattintott. Több mint tíz különböző tészta közül választhat, s így rögtön felismerheti: A fantáziának és a vegán ízkavalkádnak semmi sem szab határt, s ez gyorsan és egyszerűen megvalósítható. Biztos sikerrel.

Összefut a nyál a szánkban, ha csak a vegán asztal kínálatára gondolunk, amelyen a mediterrán zöldségekkel töltött leveles táskák, mini répás fonott rétesek vagy édes vegán kókuszos rolók, valamint a leveles tésztából készült gesztenyés muffinok sorakoznak.

S ami a legjobb: Tante Fanny-val minden gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Vegyük például a vegán olívás-paradicsomos ciabattát. Pillanatok alatt az asztalon illatozik, miután a friss XXL pizzatésztánkat – természetesen ez is vegán – kiterítettük és paradicsomból, olívából és fűszerekből álló olaszos raguval megkentük. Feltekerjük és a sütőbe tesszük, 25 perc múlva az asztalon gőzölög. Lehet kísérő fogás grillezéshez, egyszerű vacsora vagy uszonna. A nem vegánok is szívesen beleharapnak.

Egyet előre le kell szögeznünk: Az édes fahéjas-mandulás croissant-t ha megkóstolod, nem bírod majd abbahagyni. Mindegy, hogy vegánok vagyunk-e vagy sem, senki előtt nincsenek biztonságban. Hogyan lehet ezeknek az élesztős leveles tésztából készült finomságoknak ellenállni? Ráadásul 10 perc alatt elkészíthetjük.