Újburgonya

A tavaszi újburgonya vitaminban és ásványi anyagban igen gazdag: tartalmaz C-, B1-, B2-vitaminokat, foszfort, kalciumot és vasat. Magas víztartalmánál fogva energiatartalma jóval kisebb, mint az “öreg” burgonyának. Köretként petrezselyemmel tökéletesen része a menünek.

Újhagyma

Az újhagyma egy kisebb vitaminbomba. A liliomfélék családjához tartozik, kora tavasszal, nagyon zsengén szedik, ezért lédús, és lágy ízű. Az újhagyma levelét is fogyasztjuk.

Útifű maghéj

Az útifű maghéj, más néven psyllium számos jótékony hatása ismert. Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmával csökkenti a koleszterin és vércukor szintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, migrénes panaszokat és segít székrekedés esetén. Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sürítésre.